Thursday, November 10, 2016

Information Technology Quiz Questions and answers 2016

Latest IT Quiz Questions 


1. This ecommerce site is known as the Sarojini Market of e-commerce.
Found by Sanjay Sethi in July 2011.and grown faster by selling
products which are so cheap in quality and in price as you can find in
Sarojini Market Delhi. You can find all shit in this site yeah even
Cow Dung, Gomutra.. Their GMV Target is $3 Bn by FY 2018. Which famous
E-commerce space I'm talking about?
Ans: Shopclues

2. Getit Infoservices is the Parent Company of X group which already
shut down its operations in ecommerce few months ago due to shortage
of funds from investors. Services of this group includes online
search, listings and deals portal,e-commerce site. What is X?
Ans: Askme

3. Google Search Head Amit Singhal, had joined the board of directors
of 'X' last month. ' X' is a ecommerce portal which revolutionized the
flow of money via internet in India.
#Xkaro
Ans: Paytm

4. Amazon has Amazon Prime
Flipkart has Flipkart Assured
What is the name of Snapdeal's equivalent service ?
Ans: Snapdeal Gold

5. This ecommerce company had recently spend 200 Cr in rebranding and
running a campaign named Unbox Zindagi, which was much criticized.
People even asked will 'X' be the next AskmeBazaar? Which top Indian
ecommerce site is 'x'?
Ans: Snapdeal

6.online grocery delivery startup 'Mygreenbox' was acquired by?
Ans: Grofers

7.'X' is an online retail service made up of mostly small Chinese
businesses offering products to international online buyers. It is
owned by the AliBaba group. What is X?
Ans; AliExpress

8. Skava Commerce, a New Standard for Modern, Mobile-first and Modular
E-commerce Platforms. Which company owns Skava?
Ans: Infosys

9.Which famouos online ticketing site was co founded by Dhruv Shringi
and later aquired by Terrapin 3 aquisition group for $218 million.
Translation of the name of this site in both Malayalam and Hindi gives
the word, the reason or why we use the site.
Ans: Yatra

10. 'X' is an Indian Online shopping E-commerce portal for Home,Llife
style & Fashion e-retailer launched in the year 2009 in the name
BigShoeBazaar.com.
In 2011, the company raised Rs 40 Crore from Catamaran Ventures, and
in 2012 they raised 100 crore INR from Qualcomm and Fidelity Growth
partners India.
In 2013, the site was revamped with a new logo
Unfortunately in 2014, they had changed their business model from
E-commerce to Affiliate Marketing, and served the best offers and
coupons of Myntra,Jabong,Zovi,...
Again In 2016, they lost there .in domain and I owns it.
What is X?
Ans: Yebhi

11.Whose Venture capital funding firm is Catamaran Ventures ?
Ans: NR Narayanamurthy

12. Who is the newly elected chairman of GSMA who will take over Jon
Fredrik Baksaas who will step over in the end of this year ?
Ans: Sunil Bharti Mittal

IT Quiz Questions and Answers 2016

2 comments:

  1. well posted ! but in order to pass a professional IT certification in a first attempt i highly recommend this website http://www.getcertification.net because they are providing a complete guide to pass profesional certification !

    ReplyDelete