Showing posts with label IT QUIZ. Show all posts
Showing posts with label IT QUIZ. Show all posts

Thursday, November 10, 2016

Information Technology Quiz Questions and answers 2016

Latest IT Quiz Questions

1. This ecommerce site is known as the Sarojini Market of e-commerce.
Found by Sanjay Sethi in July 2011.and grown faster by selling
products which are so cheap in quality and in price as you can find in
Sarojini Market Delhi. You can find all shit in this site yeah even
Cow Dung, Gomutra.. Their GMV Target is $3 Bn by FY 2018. Which famous
E-commerce space I'm talking about?
Ans: Shopclues

2. Getit Infoservices is the Parent Company of X group which already
shut down its operations in ecommerce few months ago due to shortage
of funds from investors. Services of this group includes online
search, listings and deals portal,e-commerce site. What is X?
Ans: Askme

3. Google Search Head Amit Singhal, had joined the board of directors
of 'X' last month. ' X' is a ecommerce portal which revolutionized the
flow of money via internet in India.
#Xkaro
Ans: Paytm

4. Amazon has Amazon Prime
Flipkart has Flipkart Assured
What is the name of Snapdeal's equivalent service ?
Ans: Snapdeal Gold

5. This ecommerce company had recently spend 200 Cr in rebranding and
running a campaign named Unbox Zindagi, which was much criticized.
People even asked will 'X' be the next AskmeBazaar? Which top Indian
ecommerce site is 'x'?
Ans: Snapdeal

6.online grocery delivery startup 'Mygreenbox' was acquired by?
Ans: Grofers

7.'X' is an online retail service made up of mostly small Chinese
businesses offering products to international online buyers. It is
owned by the AliBaba group. What is X?
Ans; AliExpress

8. Skava Commerce, a New Standard for Modern, Mobile-first and Modular
E-commerce Platforms. Which company owns Skava?
Ans: Infosys

9.Which famouos online ticketing site was co founded by Dhruv Shringi
and later aquired by Terrapin 3 aquisition group for $218 million.
Translation of the name of this site in both Malayalam and Hindi gives
the word, the reason or why we use the site.
Ans: Yatra

IT Quiz Blog

10. 'X' is an Indian Online shopping E-commerce portal for Home,Llife
style & Fashion e-retailer launched in the year 2009 in the name
BigShoeBazaar.com.
In 2011, the company raised Rs 40 Crore from Catamaran Ventures, and
in 2012 they raised 100 crore INR from Qualcomm and Fidelity Growth
partners India.
In 2013, the site was revamped with a new logo
Unfortunately in 2014, they had changed their business model from
E-commerce to Affiliate Marketing, and served the best offers and
coupons of Myntra,Jabong,Zovi,...
Again In 2016, they lost there .in domain and I owns it.
What is X?
Ans: Yebhi

11.Whose Venture capital funding firm is Catamaran Ventures ?
Ans: NR Narayanamurthy

12. Who is the newly elected chairman of GSMA who will take over Jon
Fredrik Baksaas who will step over in the end of this year ?
Ans: Sunil Bharti Mittal

IT Quiz Questions and Answers 2016

Thursday, November 3, 2016

Vythiri Sub-district IT quiz questions


Vythiri Sub-district IT quiz questions shared by Rahul. 
Thanks a ton for sharing these questions. This is very nice set of questions, and questions are welcomed from all visitors, just drop me on mail at amal@findo.in
  1. X is a bitmapped image first introduced by Apple. It is the shape of a dog, originally created in 1983 as part of the Cairo font by Susan Kare as the glyph for “z.”. What is X?
Ans: Clarus the  dog cow
  1. Identify him
Image result for niklas zennstrom
    
Ans: Niklas Zennstrom
  1. Initially formed as ‘Tokyo tsushin kogyo’. Which company am I talking about?
Ans: Sony
  1. What is this?
Image result
Ans: Ubuntu Software Center
  1. 1 Geopbyte is equivalent to ________
Ans: 1030 bytes
  1. What is Dogspot.in ?
Ans: Dogspot is India's biggest online platform for Dogs, Cats, Birds, fish and some small pets.[1] It is also the leading online store for pet supplies, food, accessories and other products.[2]
  1. Who is this?
Image result for Paul Buchheit

     Ans: Paul Buccheit ( G-mail inventor )
  1. Who wrote this book ?
Image result for A Brief History of the Future
                        
Ans: John  Naughton
  1. If        Microsoft: Surface Studio
             Google   : ?

Ans: Jamboard   
  1. Identify.
                       
Ans: Ajax
 Image result for AJAX logo
  1. X was a brand of digital media products and services marketed by Microsoft. X included a line of portable media players, digital media player software for Windows PCs, a music subscription service known as a "X Music Pass", music and video streaming services for the Xbox 360 game console via the X Software, music, TV and movie sales, and desktop sync software for Windows Phone. X also provided music streaming for United Airlines inflight after a partnership in 2010.
Ans:  Zune

  1. ‘We want flying cars, instead we got 140 characters.”- Whose words are referred here?
Ans: Peter Thiel

  1. The Acronym KARMA stands for _____________.
Ans: Knowledge based Augmented Reality Maintenance Assistance.

  1. Identify.
Ans: Digital Empowerment Foundation

  1. The present chairman of NASSCOM is _________
Ans: CP Gurnani.

  1. What is this?
Image result

Ans: Mythbuntu

  1. What do you mean by Piconet?
Ans: A piconet is a network of devices connected using Bluetooth technology

  1. If A represents Surveillance then what is B?


Ans: Sousveillance

Image result    Image result

  1. X was the first hypertext project, founded in 1960 by Ted Nelson. Administrators of X have declared it an improvement over the World Wide Web, with mission statement: "Today's popular software simulates paper. The World Wide Web (another imitation of paper) trivialises our original hypertext model with one-way ever-breaking links and no management of version or contents."
Ans: Project Xanadu

      20.Redstone is the codename of ________.
Ans: Windows 10 (2016 builds)/ Windows 10 Anniversary edition

     21.Which songs were known to be the first ever pop songs  composed by Artificial intelligence?
Ans: Daddy’s car, Mister Shadow

     22. Identify.

Image result
                         
               Ans: Manjaro Linux

     23. The terms “Red book”,”Yellow Book”and “Orange book” refer to ______.
             Ans: CD ROM Standard

      24. Who is this?

Image result for Ward Cunningham
     
           Ans: Ward Cunningham.

         25. Identify.

Image result
                       
             Ans: Wikitechy.

Saturday, October 29, 2016

IT Quiz Questions for Kerala IT Quiz

Q1. Lynda.com is owned by which company?Ans. LinkedIn

Q2. Id this Logo





Ans : OK.ru

OK.ru (Russian: Одноклассники; English: Classmates) is a social network service for classmates and old friends. It is popular in Russia 


Q3. This is a unique partnership between Deity, IIITMK , Startup Village and Kerala Startup Mission, Govt of Kerala for creating a world class facility for electronic startups. Whats it?

Ans : Maker Village

Q4. Expand IESA (think electronics)Ans: INDIA ELECTRONICS & SEMICONDUCTOR ASSOCIATION

Q5. 'Billion needs, Million Chips' is the tagline of?Ans: Electronics India 

Q6. This is an open source programming language created at Google in 2007 by Robert Griesemer , Rob Pike , and Ken Thompson.  Gopher is the mascot of this language. Identify this programming language ? (pic)
Ans. GO also known as golang

Q7. X is India's leading provider of supplemental school curriculum classes for Class 6-12 & Test Prep Training for CAT, JEE, IAS, GMAT & GRE. Recently Mark Zukerburg's Chan Zukerburg Initiative (CZI) Invested in X. This is the first in investment of CZI in asia. Identify X ?

Ans. BYJU's

Q8. He is the current Chief Operating Officer of Apple. Identify Him ? (pic)

Ans. Jeff Williams

Q9. It is a specific layout for the characters of the Latin alphabet on typewriter keys and computer

keyboards . The layout takes its name from the first six letters to appear on the first row of alphabetical keys. Like the German QWERTZ layout, it is modelled on the English QWERTY layout. It is used by most French speakers based in Europe. Identify the keyboard layout ?
Ans. AZERTY

Q10. StumbleUpon - Uber Connect... (pic)

Ans. Garret Camp ( co-Founder & Chairman of both Uber and StumbleUpon )

Q11. X is the largest European online social networking service Created by  Pavel Durov. It is based in St. Petersburg. It is available in several languages, but is especially popular among Russian-speaking users.

Ans. VK aka VKontakte

Q12. Identify The logo  ? (pic)

Ans. Obi Worldphone

Q13. It was started as BigShoeBazaar.com and then changed to its current name. After seen the potential in this company Nexus Venture Partners and N. R. Narayana Murthy’s Catamaran Ventures invested 40 crore in this company. Identify this e-commerce company ?

Ans. Yebhi.com

Q14. WhatsApp,Snaptu, Oculus VR, Instagram

Identify the connect ?
Ans. Aquisition by facebook

Q15. Identify (pic)

Ans. Open Source Hardware

Q16. Orkut Büyükkökten recently created a new social networking site. Identify ?
Ans. Hello.com

Q17. X is previously known as Relude, is a
Finnish developer , publisher , distributor of video games and is an entertainment company headquartered in Espoo,
Finland. The company was founded in 2003. Identify ?
Ans. Rovio

Q18. Identify this VR project ? (pic)

Ans. Daydream By Google

Q19. The company was founded by X along with Bob Miner and Ed Oates under the name Software Development Laboratories (SDL) in 1977. Mark Hurd and Safra Catz are the current CEOs of this company. Identify X and the company ?
Ans. Oracle

Q20. Connect (pic)

Ans. Electronic Arts (EA)

Friday, September 23, 2016

IT Quiz 23-09-2016

Q. What is the name of super-computing facility launched at IIT -Guwahati with 250 teraFLOPS and capacity of 300 tera bites (TB).?

Param-Ishan

Thursday, September 22, 2016

Technikwiz 2016 IT Quiz Questions and answers held at IIIT-Allahabad

Here is an excellent set of IT Quiz questions and answers held at IIIT Allahabad which will improvise your knowledge.
Click here to download these IT Quiz questions and answers from dropbox.
Thanks & Congrats to fellow quizzers Britto Sabu,Aravind GS and also QM Sulyab TV


Information Technology Quiz Questions

Q1. X is a German-American
entrepreneur, venture capitalist and
hedge fund manager. X is the co-founder and former CEO of PayPal. He was the first outside investor in Facebook. Identify X ?

Ans. Peter Thiel


Q2. This is an android based OS by which chinese smartphone makers ? ( ColourOS)

Ans. Oppo 

Q3. Standard-Capacity (SDSC),
the High-Capacity (SDHC),
the eXtended-Capacity (SDXC ) These are different varieties of what ?

Ans. Sd card

Q4. He is the current CEO of an Online Transportation company. Identify him ?


Ans. Travis Kalanick

Q5. Alchip is a fabless semiconductor company founded in 2003. Alchip specializes in the design and manufacture of digital CMOS ASICs. It is based in which country ?

Ans. Taiwan


IT Quiz Questions 22-09-2016

Q. Which company aquired Jet.com?

Ans: Walmart

IT Quiz Questions 21-09-2016

Q.What is Google's AI-powered messaging app released on September 21 named?


Ans: Allo